Portret van de week: ‘Wie is daar die muzikant die komende maandag zijn nieuwe plaat presenteert?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein en in De Digitale Nieuwegeiner hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt, ligt of fotografeert? Deze week beantwoordt Timothy Roodenburg (Timø) de vijf altijd dezelfde vragen.

Timothy Roodenburg

Timothy Roodenburg. Foto’s: Arend Bloemink

Arend Bloemink: ‘Net op tijd was ik voldoende onder de greep van een griep uit om, nog net op tijd voor de release van zijn nieuwe plaat, zanger Timø te fotograferen. Op deze heel frisse (wellicht bacteriën dodende) zaterdag-ochtend troffen wij elkaar bij Scrap Design aan de rand van Galecop. Ik zie uit naar zijn nieuwe plaat waarvan we de link daarnaartoe aanstaande maandag bekend zullen maken, opdat wij allemaal van zijn muziek kunnen genieten’

Wie ben je?
Mijn naam is Timø en oorspronkelijk kom ik uit regio Rotterdam. Eigenlijk heb ik altijd al een passie voor muziek gehad, zo heb ik meegedaan aan verschillende talentenjachten o.a: sbs6 The Next Boy/girlband, opzoek naar, The Music Matters Award en schreef ik als kind al eigen teksten en maakte ik met mijn eerste video camera al eigen muziek clipjes.

Na een periode niks meer gedaan te hebben in de muziek ben ik verhuisd naar Nieuwegein waar het weer begon te kriebelen! Ik ben nieuwe teksten gaan schrijven en maakte de social media kanalen @timo_music_ aan op TikTok, Instagram en YouTube waar ik besloot alvast wat muziek te delen. Uiteindelijk ben ik dit jaar de studio in gegaan met producer Marcel van Ling en heb daar een hele toffe plaat opgenomen genaamd Alien die uitkomt op 22 januari 2024.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Naast bezigzijn met muziek heb ik een grote passie voor film en tv.Ik werk momenteel voor vdh media in Nieuwegein waar ik mezelf o.a. bezig houd met het digitaliseren en editen van video materiaal voor archieven van verschillende media bedrijven en musea. Tijdens mijn werk kom ik soms de meest unieke beelden tegen die me inspireren voor mijn eigen muziek en video clips.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Nu al weer meer dan 5 jaar geleden ontmoette ik mijn partner die al in Nieuwegein woonde en na een paar jaar op en af te zijn gereisd naar Nieuwegein woon ik hier nu ondertussen alweer bijna 2 jaar samen met hem.

Wat vind je van Nieuwegein?
Ik vind Nieuwegein een hele fijne stad om in te wonen, zelf vind ik het fijn om veel te wandelen en met de vele mooie parken die hier zijn is daar ook zeker de gelegenheid voor, tijdens mijn wandelingen kom ik de meest unieke plekken tegen, zo loop ik regelmatig langs het kunstatelier van Scrap Design waar altijd de meest bijzondere creaties te bewonderen zijn. Dit is dan ook een van mijn favoriete plekken hier in deze stad. Nieuwegein ligt ook vrij centraal waardoor ik snel heen en weer kan reizen om mijn familie te bezoeken. Verder vind ik Cityplaza een heel fijn winkelcentrum je hebt er eigelijk alle winkels die je nodig hebt in de buurt.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Ik geloof er heilig in dat kunst en cultuur mensen samen brengt. Ik zou het daarom ook super tof vinden als er meer gelegenheden zouden zijn voor muziek en kunst in de breedste zin: open podia, festivals, meer uitgaansgelegenheden, bioscoop avonden met misschien wel een eigen filmfestival;) Nieuwegein is al een geweldig mooie en groene stad, laten we het nu gaan vieren met zijn allen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk